lauantai 23. toukokuuta 2015

Kesää odotellessa

Vuonna 08, kun ensimmäinen muksu oli ihan vauva vielä, ostin jostain poistokorista kasan Gjestal Føn bambu-puuvilla lankaa. Olin aika kokematon neuloja, mutta sellainen selkeä visio taaperon hupullisesta takista oli mielessä. No ei siitä takkia tullutkaan kun oli se eka vauva siinä ja muuta ei varmaan tarvi sanoakkaan ;). Langat ovat makoilleet laatikossa odottelemassa parempia kesiä. 

Nyt sitten arvelin tädittyneeni tarpeeksi tämmöseen ihan tavalliseen raitaneuleteepaitaan. En ihan ole varma oisko tää enempi omiaan mummojen yhteislaulutunnille vai purjelaivan kannelle mut olkoon. :) Ohjetta ei varsinaisesti ollut, vähän katselin Garnstudion sivulta useampaa ohjetta Paris -langalle jotta sain osviittaa onko omat ajatukset väljyyksistä ja silmukkamääristä realistisia. Neulottu hartioilta alas, ensin etukappale, sitten takakappale. Kaulukseen keksin mielestäni ihan loistavan keinon saada tuo ainaoikein reuna keskelle myös. Elikkästä kun etukappaleen sivut oli valmiita, jatkoin kahdella laitasilmukalla ainaoikein sopivan matkan ja silmukoin kiinni siihen toiseen etukappaleeseen. Sama homma niskassa. Seuraavalla kerroksella poimin sit sopivan määrän silmukoita ainaoikein reunasta. 

Tää oli varmaan tuttu juttu monelle mut itse en ole ennen näin tehnyt, enkä missään ohjeessa mokomaa nähnyt. Tuli ihan kiva, ja nimen omaan "ihan kiva" muttei mikäään suursuosikki. Parasta tässä oli varmaan tämä ns oma kaava, eli itse tehty ajatustyö rakenteesta ja mikä tärkeintä, että se toimii :). Ehkä tässä uskaltaa toisenkin kerran suunnitella itse.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti