keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Vaunujen tuunausta

Äidilläni oli nämä rattaat kesämökillä halkojen kuljetusvaunuina. Nämä ovat jotkut 80 -luvun perus ORAt, ei mitään luksusta, niin kuin tavarakoreja tai edes jousitusta. Ruostetta oli reilusti, ja kankaat, noh, kankaat olivat olleet halkojen kuljetus kankaina... Tuunauksen onnistumiseen tarvittiin mummi ja ukki, jotka leikittivät Isoveljeä ja Pikkusiskoa sillä välin kun äiti harrastaa. Sitten vain vähän hinkkausta, pesua, raaputusta, mittailua, leikkuuta, ompelua vähän purkamista, lisää ompelua ja saattoi jo sanoa tadaa....

Koekäyttäjänä Pikkusisko, joka on ilmeisen tyytyväinen uusiin kieseihinsä. Tai no saa niitä Isovelikin joskus käyttää.

Ei tullut otettu 'ennen' kuvaa, mutta tuossa alla näkyvät alkuperäiset kankaat. Painettu kangas on Ikeasta, yksivärinen punainen kangas on äitini kätköistä kaivettu jämäpala enstexiä. Jos en ihan väärin muista, on minulla ollut tuosta joskus lapsena talvitakki. Yhdeltä sivulta puuttui kiinnitysrauta, joka oli luovasti korjattu rautalangalla. Toimii halkoja kärrätessä, mutta lapsien kanssa tuntui hiukan turvattomalta, joten vaihdoin tueksi korsetin luun ja kiinnitys valkoisella nyörillä. Mielestäni tuo on vaan mukava retro yksityiskohta, vanhassa vaunussa saa korjaaminen näkyä.On ne namit.

2 kommenttia:

  1. Voi kuinka nätit rattaat! Itselläkin on (kenties juuri samojen? o: ) rattaiden tuunaus alkamassa, löysin blogiisi kun etsin vinkkejä miten aloittaa korjausurakka!

    VastaaPoista