lauantai 2. lokakuuta 2010

Sytyck pohdintaa

No voihan hapsu. Neuloskelin tuossa koetilkkuja ja totesin, että sille on syynsä, ettei hapsujen neulomiseen löydy ohjetta. Ei ole mitään järkeä neuloa hapsuja kun on niin paljon helpompiakin tapoja. Mutta koska tämä on neulomis leikki, leikin neulojaa ja yritän.

Ensin tein sukkalangalla näin...


... eli kuten joku jo huomaa, neuloin kahdella langalla, ja välissä otin toisen langan eteen, neuloin yhdellä, ja sitten taas toinen lanka mukaan ja meillä on pystyrivi lenkkejä. Ihan kiva, ja jos lenkittävä lanka on jotain paksumpaa icord -tyyppistä, sellaista mitä valmiit hapsunauhat yleensä ovat, vois tää olla ihan mukava ratkaisu. Laikan ehdotuksesta kokeilin leikata lenkit auki saadakseni niitä kaipaamiani hapsuja, mutta ainakin tällä villaisella ei ole toivoakaan, että hapsut osottais sinne minne haluan.

Sitten tein työhön valitsemallani langalla näin...


..ja kuten näkyy, ei tää nyt oikein toiminut. Liukas lanka ja liukkaat lenkit tekevät mitä tahtovat, vai liekkö vika tanssitaidottomuudessani. Ärripurri.

Seuraavaksi pohdinnaksi otin pudotetut silmukat. Silloin vois saada aikaan soljuvan mekon johon saa noita 'hapsu' pylväitä. Tässä huonona puolena on, että näkyy aika rankasti läpi, mutta onhan ne alusmekot keksitty. Sitten juolahti mieleeni onteloneule, eli jos tekis (osittain ?) pystyraitoina onteloneuletta ja tiputtais lopussa ne oikean puolen silmukat. Heti perään mietin että olen tekemässä mekkoa. Minä en aio neuloa onteloneuleena mekkoa! Hiukan suuruuden hullu saatan olla mut kaikella on rajansa...


Nyt mietintämyssy päähän ja sukankudin käteen, tai ehkä joku helmikokeilu. Mekkolankat on jo ostettu, joten en haluaisi siitä ajatuksesta enää luopua, mieluummin luovun niistä hapsuista. Itseasiassa hapsujen ja lenkkien korvikeajatus juolahti juuri mieleeni, mitäs jos... kertoisin siitä sitten myöhemmin? (Hopsan vaan, tuli jo samantien kokeiltua jotain, mut en oikein tiedä mitä syntyi joten taitaa olla pingotuksen paikka. Palaan asiaan. ;) )

Loppuun vielä Villafanin Diskotanssikengät. Kuvasta unohtui hopeinen lanka, jonka on tarkoitus juosta koko mekon läpi tuon Dropsin Cotton Viscosen kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti