perjantai 8. lokakuuta 2010

SYTYCK

KLIK.

Jostain alitajunnan perukoilla rattaat loksahtivat kohdalleen ja siinä se oli: Minun SYTYCK projektini. Näin teen. Juuri noin, tottakai! Jo 60 senttimetriä pitkään mallitilkkuun piti kiireesti tikuttaa kymmenen senttiä lisää. Ne ratkaisevat, ainoat tärkeät sentit. Vielä tekemistään odottaa tiheystilkku, paperikaava (kun en minä rättialan koulutuksen saanut osaa tehdä tätä vain päässäni) ja sitten laskemaan. Minulla ei ole hajuakaan siitä, kuinka neulevaate tulisi kaavoittaa, mutta lähden nyt jossain määrin siitä, kuinka tekisin sen kankaasta.

Elämme jännittäviä aikoja. Pelon sekaisin tuntein venyttelen ja odotan musiikkini alkua, ensimäisiä diskobiitin kumahduksia. Tuleeko pyllähdettyä pahastikkin peilipallon alla, sokaisevatko diskovalot ymmärrykseni? Kaadunko kesken piruettien, unohdanko askeleet vai tipunko kenties lavalta kokonaan? Voisinko sittenkin onnistua askelkuvioissani ja luoda jotain jännittävää tai kaunista, tai jopa hupaisaa? Auttavatko kalaöljyt askelmuistiin? Pitäisikö kokeilla muutakin dopingia, kuten jotkut muut kuuluvat tekevän?

Odotamme.

3 kommenttia:

 1. Miten käytät paperikaavaa neulomisessa?

  Yläasteella koulussa opetettiin joskus kaavan kanssa neulominen niin, että työtä verrattiin aina kaavaan, tehtiin lisäykset ja muotoilut - paitsi eihän niitä silloin 80-luvulla tehty, intarsia kuvioita senkin edestä.

  Paitsi että minä sooloilin jo silloin ja tein jotain ihan muuta.

  Itse piirrän aina "pienoiskaavat" eli maillipiirroksen, johon tulee kaikki mitat ja niista sit lasken tarvittavat silmukat ja kerrokset.

  VastaaPoista
 2. Joo ois tosiaan voinut piirtää kaavan vaikka puolikkaassa koossa :D mut väkersin nyt tuommosen ison. Hahmotus apuhan tuo lähinnä on, vois varmaan tehä ihan vaan laskien pikkuluonnoskuvan kanssa.

  Niin minähän en tiedä ihan tarkkaan vielä, miten käytän kun en ennen oo käyttänyt. Bloggaan tästä vielä kuhan kerkeen, mut periaatteessa piirsin laatikon kropan kapeimman leveyden mukaan ( tai siis puolikas leveys, puolikas etukappale ja puolikas takakappale) ja sit mittailin mihin kohtaan tulee levennystä ja minkä verran, kiiloja ja kiilan paikkoja piirtelin. Ajattelin sit varmaan siihen kaavan päälle ja ittenikin päälle sovitella tarpeen mukaan.

  VastaaPoista
 3. oohan kuule tarkkana sen dopingin kanssa. tulee vielä adelheid testaamaan meidät. tai jos on pakko, niin pitäydy apteekkitavarassa ja lääkärin määräyksissä.:D

  VastaaPoista