torstai 2. tammikuuta 2014

Armas

Joulukuun hämyssä keskipäivällä kuvattu Armas, oman armaani päällä tietysti. Hirrmusen huonot kuvat mutta olkoonsa.Ajattelin nyt ruveta kirjottamaan nämä faktat aina tälleen selkeästi niinkuin kaikilla muilla on vissiin jo kohteliaasti tapana ja linkittääkkin saman tien. Voi olla jää uudenvuodenlupaukseksi mut aina voi yrittää.... ;)

Malli: ARMAS kirjasta Kaikki lähti lapasesta, mallin tekijä on tietysti Mari Muinonen.

Lanka: Ístex: Álafosslopi eli paksua islanninvillaa. Kylkiäisinä tuli heinänpätkiä. Tämä on aikalaisen lähellä kirjassa käytettyä lankaa, sillä erolla että tässä on 100g/100m, kirjan versiossa 100g/110m. Eri vuosikertaa ehkä?

Puikot: 6 mm  KnitPro.

Oliko kivvaa?: Neuloessa oli vähän ylös ja alas oliko kivvaa vai ei. Aikaa meni paljon koska musta on huono väri neuloa, neule oli lämmin, raskas ja kutitti sylissä. Olis pitäny ottaa punanen lanka neulojan iloksi. Valmistui alle vuodessa, eli enempi sitä kivvaa. TYKKÄÄN ja tekisin uudestaan, mutta en mustalla.

Käyttäessä: On lämmin sanoo mies. Jokaisessa sovituksessa muisti kertoa, että kutittaa. Kutittaa. KUTITTAA. Lanoliinikylpy helpotti tähän vaivaan, vaikkei vieläkään ilman pitkähihaista kuulemma kärsi laittaa päälle. Mies kovasti väittää olevansa tyytyväinen, mutta liekkö jouluisten kevätkelien vika vai mikä kun ei sitä paljo oo käytössä näkynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti