tiistai 11. marraskuuta 2008

Yövaippa

Piti tehdä ihanan pehmoinen yösisävaippa, koska entiset yösisätäytöt alkaa olla liian matalia yökäytössä, pyllyvako vaan vilkkuu :) . Tässä meni koko iltapäivä. Ihme ja kumma. Ensimmäinen läppävaippa jonka tein, ja sain sitten tarkkaan harkita työvaiheita ja saumarakenteita... Pyllyä vasten Myllymuksujen bampupuuvillaraitafleece, väliin tukemaan ja kokovaipan imuksi bampuhamppufleece, pinnalle trikoo. Kaavana on L -koon Mummut Kestovaippainfosta, käyttäjänä 5 kuinen yli kahdeksan kiloinen reitevä poika. Johan tuo kuvastakin näkyy, reidet melkein yhtäpaksut kuin vyötärö *tähän pitäis tulla sellanen silmiä pullisteleva hymiö jos täällä ois hymiöitä*. Ainoa kaavamuutos on siivekkeiden muoto, kun neppeihin käy miusta kulmikkaat paremmin.
Kuvassa tuo raitabampu on liian sininen, violetti se on oikeasti. Miettiä sai, kun kumpparit halusin vaan bampu- ja hamppukankaisiin (siis kuosikangas ainoo ilman), mutta nepit trikoo- ja bampuhamppu kankaisiin (just toisin päin, eli pyllykangas ilman), siihen vielä se flanelli kiinni. Saumaroin ihan suosiolla ympäri, enkä yrittänyt mitään pussituksia, ei ois onnistunut kuiteskaan näillä rakenteilla. Kaksi läppää, joissa toinen puoli bampuhamppufleece ja toinen bampupuuvillafleece. Läpissä vielä strategisesti asemoituina soikeat reunariepaleet, jotka jäi bapusta ja bahasta (eli ne puolikuut jotka aina kankaat korkatessa jää siitä reunasta,) jalantien vierestä. Ei heitetä roskiin mitään. Nepit edessä, ja neppien tukena pala leppäkerttuflanellia jämälaatikosta. Läpistä tuli vähän turhan pitkät, koska venyivät ommellessa + aliarvioin kuinka paljon pitää vaipanpituudesta ottaa pois läppissä, mutta nehän voi taittaa ;) Hyvä noin, kun muuten olis vaan 6 krs imua. Tai no 8 krs pahimmassa paikassa. Pääsi messutrikookin heti hyvään käyttöön. Kunhan testaillaan tämä vaippa, teen ehkä lisää.
Tuo viimeinen kuva piti vielä laittaa. Miusta käy niin kivasti yhteen violetti bampu noihin violetteihin norsuihin ja koko eläintrikoo käy somasti väreistään teemukiin, joka on Iittalan Taika. :)

1 kommentti:

  1. Kivan näköinen vaippa :). Tuttu juttu - aina kun tekee jotain itselle uutta niin pitää miettiä että missä järjestyksessä tekee ;)...

    VastaaPoista